Pareltjes van papierwaren: de postcardchallenge

Afgelopen week ontving ik m’n eerste postcrossing kaartje vanuit Taiwan. Ontzettend leuk en ook een hele persoonlijke kaart! Dit leek mij een mooie aanleiding om wat extra aandacht te besteden aan een hele gave actie die PostNL de hele maand juni heeft: de POSTCARDCHALLENGE! Als je 5 kaarten verstuurd in de maand juni maak je kans op een trip naar Londen. Because Londen is always a good idea! ♥

IMG_20160616_122506

De postcardchallenge werkt als volgt:

  • Verstuur 5 kaarten in juni. Als postcrosser kun je natuurlijk 5 kaarten versturen naar andere postcrossers, maar ook zomaar een kaartje op de bus doen voor je moeder, vader, vriendin, liefje, grootouders, etc. is natuurlijk ook een ontzettend leuke verrassing voor ze!
  • Maak een foto van je kaarten en zet deze met #postcardchallenge op Facebook, Instagram of Twitter.
  • Verstuur ze en maak kans op de trip to Londennn! Je kunt je kaarten nog eens extra persoonlijk maken met een speciale postzegel!

→→ Just that simple!!! Lees alle voorwaarden hier!

20160619_194750

20160619_194728

20160619_194833Vandaag ben ik heerlijk in het zonnetje bezig geweest met kaarten schrijven. Voor de postcardchallenge heb ik de kaarten van de collectie Liefs uit Holland gebruikt. Deze mooie kaarten worden veel gebruikt bij Postcrossing. ‘Liefs uit Holland is een kaartenlijn van Hip & Stip kaarten die zijn ontworpen door www.jouwkaartjes.nl. De collectie van Liefs uit Holland bestaat uit postkaarten, cadeaukaartjes en sluitstickers. Op de producten is het Hollandse thema afgebeeld. Alle kaartjes zijn uiteraard in de kleuren rood/wit/blauw/oranje met moderne en vrolijke illustraties. De molens en tulpen mogen hierbij natuurlijk niet ontbreken, typical Dutch! Check hier welke producten er allemaal verkrijgbaar zijn van deze toffe collectie!

De meeste postcrossers ontvangen het liefst een ansichtkaart, dus zonder envelop. Mocht je toch graag een wenskaart of ansichtkaart in envelop willen versturen, dan komen deze mooie sluitstickers goed van pas. Voordat de ontvanger de kaart heeft gezien of gelezen ziet diegene al dat de kaart uit Holland komt.

20160619_205905

Het gezicht achter de ontwerpen van deze toffe kaartenlijn is Marleen van den Beld. In 2003 is ze begonnen met het ontwerpen van kaarten voor alle gelegenheden. Ze begon ooit met het ontwerpen van geboortekaartjes voor haar eigen kinderen. Hier werd toen zo enthousiast op gereageerd dat deze passie in 2012 resulteerde in haar eigen webshop jouwkaartjes.nl. Marleen schrijft op haar website dat de producten met oog voor detail opvallend zijn in eenvoud. Dat zie je ook terug in de kaarten van ‘Liefs uit Holland’. In de afbeeldingen zelf zijn veel kleine illustraties verwerkt, maar toch oogt het geheel strak en zijn de kaartjes mooi om hun eenvoud.

Mocht je nog twijfelen, dit is waarom het heel leuk is om iemand anders een blije brievenbus te bezorgen.. En hé wie weet krijg je dan zomaar ineens wel een kaartje terug!♥:

20160614_220825

20160614_220745

JAAAA, voor als het nog niet duidelijk was haha: ik ben fan van postcrossing!! Het is eigenlijk een soort van reizen zonder daadwerkelijk te reizen, zegt Amber Knol in een filmpje op de site van PostNL. Het is reizen vanuit je eigen woonkamer naar landen waar je misschien nog wel nog nooit van hebt gehoord. Het mooie vind ik ook dat je je kunt verbinden met mensen en culturen van over de hele wereld. Ineens maakt afstand niet meer uit. Hoe mooi is dat, dat iemand die je niet kent moeite doet om een kaartje uit te kiezen dat bij jou past en deze voorziet van een persoonlijke boodschap. Een mooiere manier van verbinden met onbekenden bestaat er vrijwel niet toch?! Doe jij ook mee met deze mooie challenge?!

Mijn kaartjes zijn er in ieder geval klaar voor om op (wereld)reis te gaan!

20160619_205930

Fijne zondagavond nog!

XOXO Lisa

postcrossing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blogger voor:

Ambassadeur van Z.ie.l.

Vrijwilliger bij de Voorleesexpress Amsterdam

Onderwerpen

Archief

Abonneer je op mijn Blog

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 91 andere abonnees