Doe eens zomaar iets liefs!

Vandaag was zo’n dag.. Zo’n dag waarop je het liefst de hele dag je bed in duikt, diep onder de dekens en je communicatie met andere mensen onmogelijk maakt. Beter voor jezelf, maar vooral ook voor de hele mensheid hihi.. Veel kiddies vond ik vandaag vét irritant en geduld had ik al helemaal niet met ze. Verder had ik een heuuuuul kort weerzien met zusterlief, want na zo’n 10 minuten hadden we elkaar alweer verlaten met een behoorlijke ruzie. En dan besloot ik ook nog eens in die pestbui te gaan winkelen… Wel lekker rustig, mijn gezicht stond zo op onweer dat iedereen het wel liet om mij überhaupt aan te kijken, ze liepen nog net niet met een boog om me heen..

Herkenbaar? Vast en zeker, toch?! Wat het beste helpt op zo’n dag is het er laten zijn en zo goed als mogelijk  (én snel graag) deze dag zien door te komen. Maarrrr men zegt toch altijd: “het zijn de kleine dingen die het doen”?! Die waren er gelukkig ook genoeg vandaag: de kindjes (ja hoe irritant soms ook, ze blijven ook de ultieme geluksfactor voor mij) de zon die scheen, het gave jasje dat ik vond in de winkel en als afsluiting van de dag een pizza met een wijntje. Maar dat ene kleine dingetje dat mijn humeur echt deed veranderen in een wat vredelievendere mood was een lief berichtje wat ik net ontving. Kort, maar zo krachtig! En dat is ook precies wat ‘ random acts of kindness’ zo bijzonder maken!

Random acts of kindness (RAOK) gaat om onbaatzuchtige daden. Je doet iets voor een ander zonder er zelf voordeel uit te halen. Gewoon, omdat het leuk is. Ik vergeet nooit meer dat ik een aantal jaar geleden met m’n moeder in Groningen liep en een onbekende man ons een roos gaf. Gewoon zomaar, zonder er verder iets voor terug te verwachten. Daar waren we echt wel even van onder de indruk, zo’n klein maar mooi gebaar. We hebben er tijdens dat weekendje weg echt alles aan gedaan om die roos mooi mee naar huis te krijgen. Daarna heeft de uitgedroogde roos nog jaren een bijzonder plekje in m’n slaapkamer gehad. Later overkwam mij dat nog eens in Amsterdam. Vlak voordat ik een moeilijk assessment moest maken kreeg ik een klein bosje bloemen van een onbekende. Precies op het jusite moment! Zulke RAOK’s kunnen voor een persoon echt net zijn wat hij/zij op dat moment nodig heeft, zoals bij mij toen in Amsterdam of ehhhh vandaag..😉 Stuur ook eens zomaar een lief berichtje aan iemand of deel je paraplu eens als het regent, regel een blind date voor je vrijgezelle vriendin of geef simpelweg een complimentje. En ben je creatief? Maak dan eens iets moois voor een ander.

Wist je dat veel bedrijven ook aan RAOK doen? Je ziet ze wel eens voorbijkomen die verhalen op bijvoorbeeld Facebook: iemand die bijvoorbeeld online een vraag stelt over een product en vervolgens dan nog een persoonlijk handgeschreven kaartje krijgt toegestuurd  van de medewerker met wie die persoon dan persoonlijk contact heeft gehad. Ik heb die ervaring ook met veel webshops: je besteld één of meerdere producten en daar zit dan een persoonlijk handgeschreven kaartje bij. Dat maakt mij altijd zo blij!!! Ik ben zelfs wel eens teleurgesteld als ik iets via een webshop bestel en er geen persoonlijk kaartje bij zit🙊

Afgelopen weekend ben ik crea bea aan de slag gegaan met wat RAOK’s, oftewel zomaar iets liefs. Zomaar iets liefs (Z.IE.L.) is tevens de naam van RAOK’s waar ik ambassadeur van ben. Wat Z.IE.L. ambassadeurs voornamelijk doen zijn kleine pakketjes maken en deze op random plekken neerleggen, zoals bijvoorbeeld in de sportschool of op de ruit van een auto. De pakketjes heb ik samengesteld met onder andere wat producten van Liefs uit Holland, een hele gave kaartenlijn van Hip en Stip Kaarten en waar ik eerder al eens een blogje over schreef. Zie hieronder het resultaat:

De pakketjes liggen klaar om verspreid te worden. Alleen denk ik nog na over een originele/bijzondere plek waar ik ze neer kan leggen. Heb jij misschien een tof idee? Laat het me dan weten onder deze blogpost en wie weet zie je die plek mét de pakketjes dan binnenkort terug op m’n Instagram-account lifelovelisa_nl.

Dus go go go: verstuur morgen nog een lief kaartje aan je beste vriendin of geef je collega een complimentje, want klein gebaar, groot geluk ♡♡♡

Fijne avond nog!

XOXO Lisa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blogger voor:

Ambassadeur van Z.ie.l.

Vrijwilliger bij de Voorleesexpress Amsterdam

Onderwerpen

Archief

Abonneer je op mijn Blog

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 91 andere abonnees