Droom grote dromen

Een hoofd vol plannen, maar een lijf dat weigert welk plan dan ook uit te voeren.. Zo heb ik me ruim een week gevoeld en nu ben ik er behoorlijk klaar mee. Op een van m’n teatopics stond van de week de vraag: wat is je ergste nachtmerrie? Nou je altijd, dag in dag uit zo voelen, bijvoorbeeld doordat je een chronische ziekte hebt.. Dat je geest zoveel wil, maar dat je lichaam niet mee werkt. Je vervelen van het niks doen omdat je simpelweg niet anders kan, terwijl je eigenlijk zoveel wil doen. Ik ben (gelukkig) vrijwel nooit ziek en dat is maar goed ook, want ik vond het een behoorlijke confrontatie met mezelf. Dit gaf me echter wel de tijd om eens goed stil te staan bij afgelopen jaar en wat voor een mooie inzichten me dat eigenlijk allemaal heeft opgeleverd:

I love my job♥♥ En dat was toch wel een heel belangrijk doel die ik vorig jaar had: mijn droombaan vinden! Als ik weer ga werken, dan ergens waar ik me helemaal happy voel en de ruimte krijg om me verder te ontwikkelen. Deze week had ik twee interne sollicitaties lopen. Ik zit helemaal op m’n plek binnen de organisatie, maar zoek nog wel naar wat meer vastigheid, zodat ik me volledig kan focussen op m’n werk. Iets wat ik nu nog wel mis. Tijdens een van die gesprekken werd er natuurlijk gevraagd naar waarom ik 2x zo snel van werkgever ben gewisseld. Terwijl ik begon met een uitleg besefte ik me hoe goed ik eigenlijk een antwoord daar op had! Vorig jaar keek ik vooral op tegen het moment dat ik daar mee geconfronteerd zou worden tijdens een sollicitatiegesprek en nu leek het allemaal zo logisch. Ik vind het heel belangrijk om te werken in een organisatie waar ik me gewaardeerd voel, waarin mijn visie aansluit bij die van de organisatie, dat ik werk in een organisatie die zich kwalitatief wil ontwikkelen en de mening van het personeel daarin heel belangrijk vind, een organisatie waarin je eigen inbreng word gehoord dus. Dat miste ik ontzettend bij mijn vorige twee werkgevers en dat zorgde voor zoveel frustraties. Nu ik bij een nieuwe werkgever zit voel ik zo sterk dat dat wel allemaal aanwezig is. Dat doet me ontzettend groeien als persoon, elke dag weer een beetje meer!

Deze blog schrijf ik nu met m’n dreamboard naast me. Vorig jaar heb ik namelijk ook heel veel geinvesteerd in mezelf. Zo heb ik seminars gevolgd met betrekking tot het solliciteren, waarin ik ook zeker mijn kracht in het schrijven heb ontdekt. Mede daardoor heb ik m’n plannen om een eigen blog te starten durven doorzetten. Spijt van mijn ‘tussenjaar’ heb ik dan ook zeker niet. Ik gaf mezelf de ruimte om te ontdekken en mezelf te ontplooien. Zo heb ik begin vorig jaar een cursus mindfulness gevolgd. Het is echt niet zo dat ik elke dag zit te mediteren enzo, helemaal niet juist, maar ik heb daar wel veel dingen geleerd die ik nu nog steeds toepas in het dagelijks leven. Zoals nu ik ziek thuis zit: in plaats van dat ik er heel erg gefrustreerd van raakte dat ik niks kon, kon ik het nu accepteren en laten zijn. Dat stukje loslaten is voor mij zo belangrijk, omdat ik als perfectionist best wel heel streng kan zijn voor mezelf. Door mindfulness heb ik geleerd wat milder te zijn voor mezelf. Het dreamboard heb ik gemaakt tijdens een andere cursus: Leef je droom.IMG_20151019_212953 Daarin stelde ik voor mezelf droomdoelen op, waaronder het vinden van een baan en een liefde check! En ik wilde heel graag een bijdrage leveren aan anderen, wat ik inmiddels nu ook doe met de Vooreesexpress en nog een ander project waar ik binnenkort meer over vertel check! Verder had ik als doel: je hart op de werkvloer. Mijn hart, die ligt, for sure, bij kinderen. Zij zijn voor mij de spil van alles en voeden mij met ongelooflijk veel positieve energie, dus check, want ik omring mij nu vrijwel elke dag met kinderen, wat een bofkont ben ik he♥

“Als je je passie wilt volgen is het belangrijk te onthouden dat het niet is dat je doet waar je naar verlangt, maar hoe je je voelt wanneer je het doet” aldus Geertje Couwenbergh. Zij heeft het hier over innernemerschap. De innernemer is het deel in jezelf dat risico’s durft te nemen. Dat bereid is om het onderscheid tussen ‘werk’ en ‘leven’ van binnenuit op te blazen. Het stuk in je dat ernaar verlangt om je diepste drijfveren je dagelijks leven te laten doordrenken. Als je er naar verlangt je (werk)leven om te gooien, vraag jezelf dan af wat je denkt te bereiken als je dat doet. Hoe zou je je willen voelen? Heb je dat extra duwtje nog nodig om die stappen te durven zetten? Meer informatie over Geertje, check dan ff bol.com!

Verder had ik mijn vijf belangrijke kernwaarden in m’n dreamboard verwerkt: erkenning, bijdrage, gelijkwaardigheid, eerlijkheid en groei. Wat is het nut ervan om waardengericht te leven vraag je je vast af? Uit onderzoek door psycholoog Hester Trompetter van de Universiteit Twente blijkt dat mensen die waardengericht leven zichzelf meer accepteren, betere relaties hebben en meer grip op het leven ervaren. Stilstaan bij je waarden kan helpen om richting te geven aan je leven. Zo zou naar boven kunnen komen dat je persoonlijke waarden hebt die eigenlijk niet terugkomen in je werk of persoonlijke leven. Dat is waarom ik mijn 5 kernwaarden zo belangrijk vind: deze kunnen mij namelijk helpen in het maken van beslissingen. Toen ik de keuze had uit 2 banen bijvoorbeeld, hebben deze kernwaarden mij geholpen om de juiste keuze te kunnen maken, want in welke baan vind ik alle 5 kernwaarden terug? Ook toen ik door een moeilijke periode ging in mijn relatie pakte ik deze erbij, want: vond ik mijn kernwaarden nog terug in onze relatie? Klik voor waardenkaartjes!

Als ik zo terugkijk ben ik best tevreden op waar ik nu ben en vind ik dat ik een hoop heb bereikt in een jaar, puur door me open te stellen voor nieuwe dingen door uit m’n comfortzone te stappen. Ik heb voor nu 2 nieuwe mooie doelen die ik heel graag dit jaar zou willen bereiken, namelijk:

  1. Eindelijk dat plekje voor mezelf vinden, liefst in Amsterdam
  2. Autorijlessen gaan nemen, wat ik doodeng vind met mijn combi van perfectionisme en faalangst en daarvoor zal ik dus ontzettend ver uit m’n comfortzone moeten gaan stappen… brrr…. To be continued…

Wat zijn jouw kernwaarden van waaruit je handelt? En welke doelen heb jij jezelf gesteld voor dit jaar?

Geniet van een heerlijk stralend lenteweekend!

XOXO Lisa

IMG_20160401_131954

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blogger voor:

Ambassadeur van Z.ie.l.

Vrijwilliger bij de Voorleesexpress Amsterdam

Onderwerpen

Archief

Abonneer je op mijn Blog

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 91 andere abonnees