Een doosje vol met aandacht

Een doosje vol met aandacht, omdat iedereen wel wat aandacht kan gebruiken… Jijzelf of je moeder/vader, je zus/broer, je beste vriend(in) of iemand anders die jou dierbaar is. Omdat hij/zij jarig is, een hectische tijd achter de rug heeft, een bijzondere prestatie heeft geleverd of gewoon zomaar…! De bijzondere doosjes vol met aandacht van Monique van den Berg lenen zich hier uitstekend voor!

Eerder schreef ik al eens over Monique van den Berg in mijn blogpost De diepte in! die ging over de brief die ik aan mijn toekomstige zelf schreef. Deze brief bewaard Monique nu voor me en over 5 jaartjes krijg ik ‘m op mijn verjaardag thuis gestuurd. Als cadeautje aan mezelf!! Monique staat ook wel bekend als de aandachtgever en op die manier inspireert en prikkelt ze mensen. Op haar Facebook-pagina en Instagram-account die ik volg staan elke dag mooie stukjes tekst. Ze geeft iets minder aandacht aan datgene wat aandacht krijgt en altijd een beetje meer aan datgene wat aandacht nodig heeft. Ook is Monique één van de oprichters van het Feel Good and Shop Event waar ik eerder al eens over schreef. Ennnn.. of dat nog niet genoeg is heeft ze ook Zomaar iets Liefs (Z.ie.l.) opgezet. Ook dit heb ik al eens onder de aandacht gebracht op mijn Facebook-pagina en Instagram-account, omdat ik inmiddels ook een Z.ie.l. ambassadrice ben. Het moge duidelijk zijn: ik ben fan van alles wat ze doet en maakt!!

20160508_165928Zo is er dus ook het doosje vol met aandacht. Monique wil met het doosje vol met aandacht inspireren tot het geven van meer liefdevolle aandacht aan jezelf, de natuur en de mensen om je heen. Ik besloot de 2e editie te bestellen. In deze lente-editie staan stilstaan en groei centraal. Als je stilstaat kun je niet groeien wordt er vaak gedacht. Maar juist in deze staat van zijn kun je enorm groeien. Omdat je aandacht geeft aan dat wat aandacht nodig heeft. Monique zegt dat dat helaas niet altijd in de eerste plaats datgene is wat de aandacht krijgt. Bijvoorbeeld als je kijkt naar de natuur: altijd op dezelfde plek stilstaand, maar met een duidelijke groei zichtbaar. Het heeft pauzes nodig om daarna ten volle te kunnen bloeien.. Zo werkt het eigenlijk net zo goed bij mensen, maar staan we daar dus vaak niet voldoende bij stil.

Voor deze editie heeft Monique 8 mooie cadeautjes toegevoegd en ging hierbij samenwerkingen aan met bijzondere bedrijven.

Lightstyle Creations
Fidessa en Kirstin van Lightstyle Creations laten ‘Living A Lightstyle’ graag op alle aspecten van ons leven los, van de liefde tot voeding en 20160508_165846van vriendschap tot werk. Naast de verkoop van boeken, etherische oliën, edelstenen en andere gave zen-producten geven ze ook workshops, bijvoorbeeld slaapyoga (!). Met deze producten proberen ze anderen te inspireren meer uit het leven te halen. Meditatie en zelfbewustwording zijn tools die ze hierbij inzetten om te werken aan die ‘lightstyle’. In het doosje vind je een gave kaart en stempel met hun mascotte Hapiness afgebeeld. Op de achterkant van de kaart staat nog een eenvoudig uit te voeren stappenplan ‘Mediteren doe je zo!’ om meer innerlijke rust te krijgen in 5 stappen. Handige en makkelijke uit te voeren stappen tussen de alledaagse drukte door!

Studio Vrolijk
20160508_165747Margreet Kattouw is de eigenaresse van Studio Vrolijk. Daarnaast leveren Aleida, Rosanne en Henk ook een mooie brijdrage aan de bijzondere producten van Vrolijk. Vrolijk, omdat ze ontwerpen met veel plezier. Trots zijn op je werk, daar streven ze naar: al meer dan tien jaar lang. Creativiteit, verbeelding, originaliteit en persoonlijke aandacht zijn begrippen die het bedrijf goed omschrijven. In hun webshop verkopen ze papierproducten: agenda’s, kaarten, stationery en boeken. De producten worden met veel zorgvuldigheid allemaal zelf ontworpen. Met een vrolijke, positieve boodschap hoopt Studio Vrolijk de mensen te verrassen. In het doosje vind je dit vrolijke kaartje. Het toverde bij mij gelijk een glimlach op mijn gezicht 😀

Uitgeverij Snor
Omdat het wel snor zit met hun uitgaven. En als ergens een snor opzit, is het altijd vreemder en grappiger om 20160508_170144naar te kijken…zelfs naar vrouwen met een snor. Snor for president! Mensen een zetje in de vrolijke richting geven: dat is wat de Annemarieke en Claudette graag doen. Mensen hebben tegenwoordig heel veel te doen, heel belangrijk dus om aan dit alles plezier te beleven! In 2006 hun eerste boek ‘ Naaien enzo’ en inmiddels een hele webshop vol nog veel meer coole (invul)boeken en veeeele ander mooie producten. En tjaaaa een webshop die chocolade verkoopt kan ik niet anders dan top vinden hihi, you know me 😉 In het doosje vol met aandacht het Pocket Herbarium toegevoegd. Het Pocket is een boekje van Saskia de Valk en Maartje van den Noort. In het boekje kun je “blaadjes en bloempjes plakken tijdens wandelingen door stad en/of land. Met informatie over de top 10 van wilde bloemen en planten in de stad, inspiratie en ruimte voor kleine gedichtjes en filosofische overpeinzingen.” Ontzettend mooi vormgegeven en hoe mindfull wil je het hebben?! Helaas heb ik geen groene vingers, zelfs cactussen (ja écht waar CACTUSSEN…) overleven het bij mij niet. Gelukkig is het hierbij de bedoeling dat je de bloemen juist laat uitdrogen, zodat je ze kunt toevoegen in je boekje en laat ik dat nou eens als de beste kunnen wiehaaaa hahaha! Ik zeg, hop de natuur in!

Sukha Amsterdam
sukha-cara-flag-origami-vogel-kraanvogel-slinger-papierOké check dit pakketje hiernaast. Zo werd het geleverd, zonder verdere instructie. Leuke verrassing, maar minder leuk als je echt geen idee hebt wat het moet voorstellen als je het uitvouwt haha! Ik ging natuurlijk lekker op z’n Lisa’s aan de slag met uitvouwen met als eindresultaat dat ik een vierkant papiertje overhield. Uhmm dat was vast en zeker niet de bedoeling… 😀 een zoektocht op Google gaf mij de informatie die ik zocht: dit moest uiteindelijk een kraanvogel worden. Het enige wat ik nog hoefde te doen was het uit te vouwen, de vogel was immers al helemaal in elkaar gevouwen. Ehhh… Vervolgens ben ik eerst een tijd zoet geweest 20160503_154311met Youtube filmpjes kijken om die uitgevouwen kraanvogel weer mooi gevouwen te krijgen. Nog best een klus. Maar ik geef niet op voordat ik het voor elkaar heb en uiteindelijk had ik dan ook een mooie slinger met allemaal kraanvogels die inmiddels hier hangt te pronken in huis! Maar een beschrijving erbij was wel handig geweest wat mij betreft.

Monique: “Niet alles is even duidelijk inderdaad. Blijft het nog een beetje spannend en moet je er wat voor doen. Een lesje inventiviteit en geduld zullen we maar zeggen ;)”

Ook de producten van Sukha zijn stuk voor stuk pareltjes. Sukha betekent ‘vreugde van het leven’ in het Sanskriet. En dat is precies waar het bij Sukha om draait: Sukha is een plek waar mooie dingen worden bedacht, ontwikkeld en gemaakt. Zij staan voor duurzame productie en besteden veel zorg aan het selecteren van unieke items die met de hand zijn gemaakt van natuurlijke materialen. Vaak worden ze lokaal ontworpen. Sukha heeft een eigen mode- en woonaccesoires-webshop, maar ook een eigen atelier in Amsterdam. Sjaals, vesten, tassen, sieraden, kussens… er is echt van alles te koop. Petje af hoor, Irene en Sam, want wat een unieke productcollectie. En al die mooie quotes op jullie Instagram-account, I like!

Feelgood.nu
En dan tot slot de bonen van feelgood.nu. Bonen? Ja, bonen! Duurde best even voordat ik dat door had haha. Inmiddels heb ik ze geplant,20160428_152912 maar ik weet eerlijk gezegd nog steeds niet of dat nu de bedoeling was. Bij het schrijven van deze blogpost heb ik op de site nog wat ‘research’ gedaan over deze mysterieuze bonen. Daar stuitte ik op de ‘bonenmethode’. Deze methode zegt dat “alles begint met een gedachte. Jouw gedachte bepaalt jouw gevoel. Vanuit dit gevoel ga je over tot actie met een positief of negatief resultaat. Jouw gedachte is dus van grote invloed op jouw succes. Met de bonenmethode activeer je positieve gedachten over jezelf en je omgeving. Die wisselwerking leidt uiteindelijk tot positief handelen en dito resultaat. Je oogst wat je zaait. Dat hoef je een boon niet te vertellen; dat vertelt hij ons. Met de Bonenmethode…” Uhm jaa.. het blijft dus allemaal best vaag. Misschien word ik nu hard uitgelachen door de bonenmethode-bedenker dat ik de boontjes nu heb gezaaid en elke dag in de potjes zit te kijken of er al iets uitkomt… Nou goed, lang verhaal kort: een omschrijvinkje erbij was fijn geweest. In de webshop van Feel Good Products vind je verder sieraden met symbolische gedachten erachter en dus wat kleine producten die leuk zijn om cadeau te doen aan iemand.

Kortom: unieke producten van orignele bedrijfjes. Ik had het echter zelf wel fijn gevonden als er een omschrijving van de producten bij was geleverd, zodat ik goed wist wat er mee te doen 😀

Het doosje vol met aandacht: kleine cadeautjes met een grote boodschap, want: zoals Studio Vrolijk zegt: “Geluk zit immers in kleine dingen, het is de eenvoudige glimlach die je dag nét een stukje fijner maakt! – Of de kaart die bij je op de mat valt : )”

Wie verras jij vandaag met wat aandacht of zomaar iets liefs?!
De lente-editie is nog te bestellen. Bestel ‘m hier!

Fijne avond!

XOXO Lisa

2 thoughts on “Een doosje vol met aandacht”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blogger voor:

Ambassadeur van Z.ie.l.

Vrijwilliger bij de Voorleesexpress Amsterdam

Onderwerpen

Archief

Abonneer je op mijn Blog

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 91 andere abonnees