Feel good vibes

Yeah I feel good tududududududu!! Geluk zit ‘m in de kleine dingen zeggen ze altijd. Nou, that’s for sure besefte ik me vandaag weer eens!! Op m’n ‘quote wall’ hangt een kaartje met de tekst ‘Kijk eens om je heen, overal is iets leuks te zien‘. Vandaag bleef die zin de hele dag in m’n hoofd hangen. Want wat was het een prachtige dag!

Mijn kleine ultieme geluksmomentjes van vandaag?! Nou komtiedanhe:

  • Bij mij zorgen kinderen al gauw voor vele feel good-momentjes op een dag. En daar hoeven ze eigenlijk vrij weinig voor te doen. Een knuffel of een blij koppie doet mij vaak al stralen. Vandaag genoot ik nog eens extra van de kids buiten die (uit)gleden over de bevroren plassen. En een lol dat ze hadden. Heerlijk! Daarnaast kan ik ook zo genieten als ik een kindje, dat een uur non stop heeft gehuild, aan het spelen krijg en uiteindelijk heel blij naar huis gaat.
  • Ook het weer is voor mij een grote feel good-factor. Daar ik veel ouders hoorde klagen over het koude weer, vond ik het heerlijk: stralend zonnetje dat het bevroren water deed stralen. I love it!
  • Verder had ik ook nog een aantal trots-op-mezelf momentjes. Zo heb ik vandaag ruim 2 uur gefietst. Zo kom ik als asportief persoon dus toch nog ruimschoots aan m’n beweging yeahhh. Verder heb ik vandaag op m’n werk om hulp gevraagd omdat ik in een aantal dingen vastloop. Mijn valkuil is dat ik te lang blijf proberen om dingen zelf op te lossen waardoor ik verstrikt raak in mijn eigen warrige boel. Nu heb ik op tijd aan de bel getrokken!
  • Wat betreft werk had ik vandaag wel echt het gevoel dat ik na 2,5 maand echt iets concreets begin neer te zetten en steeds meer onderdeel begin uit te maken van de 3 werkteams. (want ja: ik heb alweer een tijdje een baan en dat is ook de reden dat m’n blog stil heeft gelegen. Meer over m’n nieuwe baan volgt nog!)
  • Onafhankelijk gevoel. Ik heb geen rijbewijs en dat maakt me soms nogal afhankelijk van anderen om van a naar b te komen (iemand met een rijbewijs die mij oppikt of ergens naar toe brengt of een bus/trein/tram/metro die mij vervoert van de ene naar de andere plek). Sinds ik een eigen fiets heb in Amsterdam voel ik me weer zo ontzettend vrij en onafhankelijk!
  • Verder haal ik ook zo veel voldoening uit het vrijwilligerswerk wat ik doe voor de Voorleesexpress. Ik had vandaag een eindgesprek met een stagiaire die het zo goed heeft gedaan en veel heeft bereikt bij de gezinnen. Dat geeft mij dan een heel fijn gevoel dat zij echt verschil heeft kunnen maken bij 2 gezinnen en ik daardoor dus indirect ook omdat ik haar daarbij heb begeleid.
  • Mijn feel good-gevoel krijg ik ook echt door gewoon te ‘zijn’  in Amsterdam. Daar zijn geeft me zo’n ultiem thuisgevoel. Dat besef ik door m’n baan: die diversiteit aan mensen en culturen vind ik zo mooi, maar ook door de vele fietsritjes ben ik steeds meer gaan houden van Amsterdam. Vandaag fietste ik in Nieuw Sloten, en later door het Rembrandtpark, Westerpark, de 9 straatjes en was ik in Ijburg en fietste ik via Amsterdam Centraal weer naar Amsterdam Sloterdijk. Zo divers en zo mooi. Genieten, elke keer opnieuw!
  • Verder werd ik ook heel happy van een warme douche na die toch wel koude fietsritjes van vandaag.
  • En tot slot een warm kaasbroodje op het station en een warme chocolademelk met slagroom thuis op de bank. Jummmieeeee!

Nu ben ik heel benieuw jouw ultieme feel good-momentje! Onder de leukste 2 inzendingen verloot ik voor elk een kaartje voor het Feel Good en Shop Event! http://www.feelgoodshopevent.nl Meedoen kan tot 8 februari.

Zo en nu tijd voor Celblok H. Nog zo’n heerlijk feel good momentje! Fijne avond allemaal en ik kijk uit naar jullie reacties!

XOXO Lisa

af836394251fc79245eee6c63cb69b74

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blogger voor:

Ambassadeur van Z.ie.l.

Vrijwilliger bij de Voorleesexpress Amsterdam

Onderwerpen

Archief

Abonneer je op mijn Blog

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 91 andere abonnees