Love for Life event

Afgelopen zondag bezocht ik samen met Rieneke de eerste editie van het Love for Life event in de Jaarbeurs Utrecht. Een event voor vrouwen – maar mannen waren ook zeker aanwezig en zeer welkom – over het vinden van de juiste balans in een vaak vol leven. Tijdens het event kon je inspiratie op doen en handvatten krijgen om het anders en op een positieve manier aan te pakken. Food, body en mind staan daar onlosmakelijk mee verbonden en dat waren dan ook de drie grote thema’s tijdens het event. Wat mij vooral aansprak aan het event waren de inspirerende sprekers die zouden komen. De meeste namen (her)kende ik al, omdat ik vrij actief ben op social media. Het leek me heel leuk om ze eens in het echt te zien en horen spreken en… zo gezegd, zo gedaan: op naar Utrecht waar ik tegelijkertijd een heel leuk weerzien had met Rieneke (die ik heb ontmoet tijdens mijn bijzondere reis naar en door Ecuador).

Liefdesbrug
Het eerste waar we bij binnenkomst op stuitten was de prachtige brug die me deed denken aan de Love Bridge in Parijs die vol hangt (of hing, want ik geloof dat ze zijn verwijderd) met ‘love padlocks’. Een soort kleine versie was te zien op het event. Deze hing verder ook vol met allerlei mooie inspirerende quotes. Zelf mocht je er ook een slotje of een mooie quote aan hangen.

20160605_154518

Bucketlistwall
20160608_174826Toen we verder liepen kwamen we bij de bucketlistwall: een idee van Elise de Rijck. Bij de stand vond je bucketlistkaartjes waarop je je top drie kon opschrijven en vervolgens op de wall kon opplakken. Daarna werd er nog een polaroid foto gemaakt van ons samen. Heel leuk!

Elise de Rijck is schrijfster van het geweldige Bucketlist boek. Savannah Bay: “In dit doeboek
Elise de Rijck - Love for Lifevind je ideeën die voor iedereen (jong en oud) haalbaar zijn, mits je gemotiveerd genoeg bent en als je je horizonten durft te verkennen. Sommige opdrachten zijn gemakkelijk aan te vinken, andere zijn dan weer een grotere uitdaging, maar vaak zijn dit net de dingen die je leven het meest verrijken.”
Een boek die zeker op mijn bucketlist staat nu!! 😀

Boekenlounge
Verderop konden we lekker struinen in de boekenlounge van boekwinkel Savannah Bay. Hier vond je allerlei boeken over, je raadt het al: food, body en mind. De boeken van de verschillende sprekers op 20160609_160303het event waren hier ook allemaal te koop, wiehoeee! Helaas waren Nina en Elise van Chickslovefood er alleen zaterdag, maar ik heb nu wel mooi het 2e boek van hun aangeschaft. Boek 1 staat namelijk al een tijdje te shinen in m’n boekenkast, maar wilde al tijden ook het 2e boek erbij kunnen zetten. Daarnaast kocht ik een salsa-cd. Terwijl ik die nu luister waan ik me weer even terug in Ecuador en kijk ik uit naar m’n vakantie in Spanje. ♥♥♥

Justbeyou
Zoals ik eerder al zei kwam ik voornamelijk voor de sprekers. Ik was erg benieuwd naar Marian Palsgraaf van Justbeyou.nl. Marian groeide samen met haar tweelingzus op met twee aan alcohol verslaafde ouders. Liefde hebben ze niet ontvangen van hun ouders. “Een gemis aan liefde vormt je negatief. Er ontstaat een leegte en het tast je eigenwaarde en zelfbeeld aan. Het gevolg van deze negatieve houding is dat het je weerhoudt van een gelukkig en waardevol leven.” In ‘Maak je niet druk wat anderen van je vinden’ vertelde ze onder andere over de wet van de aantrekkingskracht. Kort door de bocht gezegd heeft dat alles te maken met een positieve mindset waar ik in eerdere blogposts ook al eens over schreef. Via je gedachtes en overtuigingen trek je negatieve of positieve ervaringen aan. De theorie zegt dat daar waar je aan denkt en in gelooft in je leven verschijnt. En alles wat je aandacht geeft groeit en krijgt kracht. Belangrijk hierbij is om je te richten op wat je wel wilt in plaats van niet. Dus als ik genoeg denk en praat over die liefde staat straks ineens die ‘mister right’ voor m’n deur. Is het proberen waard hihi. Dit idee kun je vergroten door te visualiseren: zie wat je doet, hoor wat je tegen jezelf en anderen zegt en voel hij jij je voelt op het moment dat jij behaalt/bereikt wat je graag zou willen. Door een paar keer per dag te visualiseren wat je wilt hebben, raak je overtuigt en trek je ideeën, mensen en omstandigheden aan die het mogelijk maken jouw beeld te realiseren. Vervolgens is het natuurlijk zaak om niet alleen te blijven dromen over hetgeen wat je graag zou willen, maar uiteindelijk is het ook de bedoeling dat je daadwerkelijk over gaat tot actie! Gebruik hierbij positieve affirmaties. Denk hierbij aan: ‘ik bereik al m’n doelen, ik trek kansen aan, ik heb straks een plekje voor mezelf, ik ben het waard, ik heb een liefdevolle relatie, ik heb familie en vrienden op wie ik kan bouwen, etc’. Misschien vind je het wat zweverig klinken maar ik geloof er serieus in dat hoe positiever je mindset is, hoe meer positiviteit je aantrekt, wat betreft de mensen, omgeving en situaties.

Cover-250xVind je het nog best lastig om die positieve mindset te gaan toepassen, dan kan misschien het boek van Marian Palsgraaf een mooi hulpmiddel zijn. Haar boek is bedoeld om je te richten op positiviteit en dankbaarheid. Lees de gedachten voor bewustwording en ga voor een positievere mindset! Positieve ervaringen en dingen die je graag nog zou willen bereiken kun je opschrijven in het boek.

Toch nog wat moeite met het begrip positieve affirmaties?! Check dan vooral even onderstaand filmpje:

Verder vertelde Marian over hoe zij zich altijd druk maakte over wat anderen van je vinden. Ook ik herkende dit heel erg.  Iedereen pleasen is onmogelijk en op die manier ga je ook voorbij aan je eigen gevoel en jezelf als persoon. Marian kon dit zo mooi uitleggen aan de hand van een kort verhaal die sommigen waarschijnlijk al wel. kennen. Toch deel ik ‘m ook nog graag hier op m’n blog:

♥♥♥
Op een dag gingen vader en zoon met een ezel op pad. Vader wilde lopen en zette zijn zoon op de rug van de ezel. Zo gingen zij op weg tot zij mensen tegenkwamen die zeiden: ‘Zie daar de wereld op zijn kop. Die gezonde jongen zit rustig op de ezel, terwijl zijn arme, vermoeide vader nauwelijks vooruit komt.’ De jongen hoorde dit, schaamde zich en stapte af. Hij wilde dat zijn vader verder op de ezel zou rijden. Zo liepen ze voort. Even later hoorden ze: ‘Moet je dat zien. Wat een ontaarde vader, die zelf lekker op de ezel zit en zijn kind laat lopen.’ Na dit verwijt zei de zoon: ‘Kom, laten we samen op de ezel rijden.’ Zo vervolgden ze hun weg tot zij mensen tegenkwamen die zeiden: ‘Kijk, dat arme beest. Zijn rug zakt door onder het gewicht van hen beiden, wat een dierenbeulen.’ Daarop zei de jongen: ‘Laten we allebei te voet gaan, dan kan niemand ons nog verwijten maken.’ Zo liepen ze verder achter hun ezel. Tot voorbijgangers commentaar leverden: ‘Zie deze dwazen. Ze lopen in de brandende zon en geen van beiden denkt eraan op de ezel te gaan zitten.’ Vader richtte zicht tot zijn zoon en zei: ‘Tja, mijn zoon, hoe je je ook gedraagt, op- en aanmerkingen zullen er altijd in overvloed zijn. Volg daarom altijd wat je eigen hart je ingeeft.’
♥♥♥

De lezing van Marian werd afgesloten met een mooie vraag vanuit het publiek. De vraag luidde: “Hoe lang blijf je bij de slager komen om een brood?” Misschien klinkt deze vraag je wat raar in de oren, maar toch is dat iets wat veel mensen doen:
iets blijven vragen aan iemand die het -om wat voor reden dan ook- niet te geven heeft. Dit vond ik zo herkenbaar.. Mijn altijd grote valkuil in relaties, maar ook wel in vriendschappen. Soms vraag ik het met woorden, soms ook in stilte, hopend dat de slager ineens toch op een dag brood levert. ALLES er aan willen doen om het de slager naar de zin te maken, in de hoop dat er iets verandert, ooit.. Zelfs als je iedere keer teleurstelling en pijn ervaart. Je blijft het proberen. Uiteindelijk wil iedereen geaccepteerd, geliefd en erkend worden om wie we zijn. Echter is de realiteit dat we niet altijd datgeen krijgen van de mensen van wie we het verwachten. Wat iemand niet heeft, kan hij niet geven. Voor mij was deze vraag even een stukje bewustwording van hoe goed ik de laatste tijd naar mezelf en m’n hart luister en dus voor mezelf kies in plaats van eindeloos door te gaan met een relatie of vriendschap met als resultaat keer op keer teleurstellingen..

Davidji
Wow! Dat was een hoop informatie en ik denk dat dat genoeg zegt over wat een gaaf event het is. Ik hoop dus zeker dat er een tweede editie van komt! De dag sloten we af met een workshop mediteren van Davidji, de voormalig rechterhand van Deepak Chopra en nu onder andere levenscoach en ontwerper van geleide meditaties. Davidji is een echte Amerikaan en vooral in het begin was het veeeeel praten, maar weinig echt inhoudelijks zeggen. Naarmate de workshop vorderde werd het wel wat interessanter. Alhoewel ik van mening ben dat het voor mensen die nog niks hebben gedaan met meditatie wel een stuk interessanter was. Toch zei hij wel rake dingen over meditatie. Mensen gebruiken vaak als excuus dat ze het te druk hebben voor dingen als meditatie, terwijl Davidji met zijn technieken juist wil laten zien dat meditatie niet uren hoeft te duren: “Als je niet eens 5 minuten met jezelf wil zijn, wie anders wil dat dan wel?” Hmm na dit blog trek ik me even terug met mezelf voor een relax-momentje. Jij ook? You can relax now ♥

XOXO Lisa

4 thoughts on “Love for Life event”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blogger voor:

Ambassadeur van Z.ie.l.

Vrijwilliger bij de Voorleesexpress Amsterdam

Onderwerpen

Archief

Abonneer je op mijn Blog

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 91 andere abonnees