Oh yes, I do love chocolate

Anything is good if it’s made of chocolate ♥ Voor de mensen die mij een beetje kennen, weten dat ik gek ben op chocolade. Toen ik laatst dan ook de Facebook-pagina van Andere Chocolade voorbij zag komen moest en zou ik zo’n pakketje eens proberen. Hoe toevallig dat er nu net een speciale Zuid-Amerika editie te bestellen was. Ik kon niet anders dan die Inspiración-editie bestellen! Te verleidelijk..!

Eenmaal besteld lag het pakketje een dag later al in m’n brievenbus. Supersnel en ik hoefde dus niet dagenlang smachtend te wachten op m’n chocolade, pfeww gelukkig! De chocolade is verpakt in een leuke doos dus al een feestje op zich. Bij het openmaken van de doos zag ik dat de vier chocoladerepen waren ingewikkeld in goud papier. Zo toepasselijk, want tjaaaa iedereen die net zo gek is op chocolade als ik, is in mijn ogen goud waard! 😀 Naast de repen zat er een leuk quote-kaartje bij (I like!!) en een toelichting op de verschillende repen chocolade.20160412_213821

Andere Chocolade is opgericht door Siebrigje. Siebrigje omschrijft zichzelf als chocoladecurator, verhalenverteller en ‘mensen blij-maker’. De missie van Andere Chocolade is dat chocolade weer échte aandacht krijgt. Veel chocoladerepen die te koop zijn in de supermarkten bevatten veel vet en suiker en zijn gemaakt van cacao van slechte kwaliteit. Echt cacao proef je dus niet echt. Volgens Siebrigje proef je in een goede reep wel duidelijk de smaak van cacao. Bij Andere Chocolade ontvang je dus een puur product, op kleinschalige manier gemaakt, van de beste cacaobonen. Deze bonen worden direct ingekocht bij de cacaoboeren, tegen een eerlijke prijs. Zij zegt: “Het is bijzonder om te merken hoe de smaak zich ontwikkelt: hij begint misschien fruitig, wordt een beetje zurig, een licht bittertje, en eindigt met een romige, volle chocoladesmaak. Terwijl een andere reep juist weer een uitgesproken nootachtige of citrus smaak kan hebben, en misschien wel weer een hele andere nasmaak.”

20160412_214030Siebrigje wil fantastische chocolade graag bereikbaar maken voor iedereen. Bij Andere Chocolade vind je repen van over de hele wereld. Met het bestellen van zo’n pakketje maak je dus gelijk ook een soort van kleine wereldreis en mijn reis ging dit keer dus naar… Zuid-Amerika, mijn favoriete continent waar ik zo graag nog eens naar terug wil om de vele andere prachtige landen te bezoeken. Zuid-Amerika is de geboortegrond van de cacaovrucht en een belangrijke leverancier van topkwaliteit cacao. Er vinden hier veel spannende ontwikkelingen in de cacao- en chocoladesector plaats, lees ik in de toelichting. In Zuid-Amerika vind je de meeste fine flavour cacao valt er verder te lezen. In de Inspiración-editie vind je de volgende vier repen:

20160412_213939

♥ Hoja Verde Ecuador heeft een bloeiende cacaosector en een aantal mooie en wereldwijd succesvolle chocolademerken, waaronder Hoja Verde. Echte pure chocolade (72%) met een zachte nootachtige smaak. Voor de puur-liefhebber een echte aanrader!

20160412_214403

♥ Original Beans Piura Porcelana Een eerlijke chocolade uit Peru, want Original Beans steunen met een gedeelte van de winst herbossingsprojecten. Hiermee blijft de biodiversiteit van cacao behouden. Een reep die geschikt is voor vegans (blije moeder die mee kon smikkelen!). De reep heeft een frisse smak van zomerfruit en limoen en een soort van lichtgeroosterde nasmaak.

20160412_214610

♥ Tobago Estate Chocolate Een chocolade uit Trinidad and Tobago, het thuisland van Duane Dove. Deze chocolade is gemaakt van de Trinitario cacaosoort en absoluut mijn favoriet! Er zit 70% cacao in, maar dat is absoluut niet te proeven. Als je een hapje neemt breekt het chocola gemakkelijk en heeft dan ook meer weg van melkchocolade. Heerlijk romig met een lekker kruidige nasmaak die lang in je mond blijft hangen.

20160412_214332

♥ Taza – Salted Almonds Ook bij deze chocolade weer een hoera-momentje bij m’n moeder want ook deze is 100% vegan! Een chocolade met een bijzonder uiterlijk, want als je de verpakking openmaakt zie je 2 rondjes met’ verdeelvlakjes’  erop. Ik dacht eerst “oeh hoe breek ik deze pure chocoladerondjes gemakkelijk?” en had m’n mes al in de aanslag, maar deze bleek niet nodig. De rondjes zijn gemakkelijk te breken en naast een bijzonder uiterlijk ook een heel bijzondere smaak. Chocolade met een amandelsmaak met korreltjes suiker erop. De chocolade heeft de bite van een koekje wat ‘m wat mij betreft heel bijzonder maakt!

20160412_214457

Enthousiast geworden over Andere Chocolade? Je kunt losse special edition cadeauboxen bestellen (voor de melkchocolade-liefhebbers is er bijvoorbeeld een melkchocolade-box), maar ook een echte chocoladeverzekering afsluiten. Je kunt kiezen uit 3 maanden, 6 maanden of een doorlopende verzekering. Dan krijg je iedere maand 4 pure repen thuisbezorgd. Dus voor de chocoladeliefhebbers klik even door naar de site, want: chocolate is always a good idea! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blogger voor:

Ambassadeur van Z.ie.l.

Vrijwilliger bij de Voorleesexpress Amsterdam

Onderwerpen

Archief

Abonneer je op mijn Blog

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 91 andere abonnees