Pareltjes van papierwaren: Kaartje of Kip

Jaaaaa, mijn eerste blog voor Hip & Stip Kaarten is een feit! Vanaf nu lees je regelmatig een blog over de producten van Hip & Stip Kaarten op m’n site. Deze is ook terug te lezen op de site van Molenstraat 12. Leuk om te lezen voor als je fan bent van postcrossing, regelmatig snailmails of swaps verstuurt, maar ook als je gewoon zomaar iemand wilt verrrassen met pareltjes van kaarten, want ja, dat zijn het: de Hip & Stip kaarten!

Postcrossing, snailmails, swaps… Wat is dat nu weer allemaal, zullen veel mensen zich afvragen bij het lezen van de intro van deze post. Er is in ieder geval één ding wat ze allemaal gemeen hebben, namelijk de gedachte erachter: echte post is zoveel leuker!!!

  • Over swaps PicsArt_04-25-09.13.37schreef ik eerder al eens in m’n blog ‘De diepte in!’. Ik schreef toen dat een swap een uitwisseling van cadeautjes is met iemand anders op bijvoorbeeld Instagram. Je maakt of koopt cadeautjes voor je swappartner en verstuurt dat op de aangegeven datum met de post. Vaak zit er een thema aan verbonden. Je kunt van tevoren ook aangeven waar je van houdt. Van weer een andere swapper krijg jij dan een swap-pakketje toegestuurd.
  • Dan is er nog snail mail. Dit is niets minder dan de ouderwetse papieren post. Snail mail is de Engelse vertaling van slakkenpost, omdat post veel langzamer is dan e-mail en social media. Een snail mail-pakketje bestaat uit een versierde envelop, kleine cadeautjes en een handgeschreven brief. Belangrijk hierbij is dat dit allemaal door de brievenbus past. Vaak zit er ook een thema aan verbonden, net als bij de swap. Het grote verschil met de swap is dat het hier om een brievenbuspakketje gaat. Swaps zijn vaak wat groter en uitgebreider. Bij snail mails is de persoonlijke brief het belangrijkste!
  • Een vorm van snailmail is Postcrossing. Wikipedia zegt over Postcrossing: ‘een internationaal briefkaart-uitwisselingsproject’. Voor Postcrossing dien je een account aan te maken op de officiële Postcrossing site. Als je dit hebt gedaan kun je een adres aanvragen waarnaar je een ansichtkaart moet sturen. Bij het aanvragen van dit adres krijg je een willekeurig adres van een andere Postcrosser. Dit kan iemand uit Oostenrijk, Brazilië, Australië, Thailand, etc zijn: echt van over de hele wereld. Op het kaartje schrijven mensen dan vaak een persoonlijk verhaaltje. Hoe bijzonder is dat?!

In mijn eerdere blog ‘ De diepte in’ schreef ik heel enthousiast over het swappen en hoe leuk dat is om te doen, maar toen ik weer begon met fulltime werken en toch ook wel enige tijd aan het bloggen wilde besteden, bleek dit voor mij qua tijd die er in gaat zitten niet haalbaarPicsArt_04-25-08.36.09 om mee door te gaan. Prioriteiten stellen he…. Tjaaaaa je weet er vast alles van 😉 Op zoek naar een ander alternatief stuitte ik op Postcrossing. Aangezien ik gek ben op kaartjes, andere landen/culturen, reizen (want met postcrossing reis je toch een soort van de wereld over) en ik graag mensen blij maak met zomaar iets liefs/moois/bijzonders, was die keuze snel gemaakt. Kaartjes versturen naar en ontvangen van over de hele wereld en hier ook nog over mogen schrijven: toen ik het oproepje ‘bloggers gezocht’ las van Audrey (eigenaresse van Hip & Stip Kaarten) heb ik dan ook gelijk mijn ‘digitale pen’ gepakt en mijn enthousiasme uitgesproken. Het enthousiasme was wederzijds en zie daar: de samenwerking met Hip en Stip kaarten is een feit!

PicsArt_04-25-08.38.22In deze blogpost staan de kaarten van Kaartje of Kip centraal. Dit mooie eigenzinnige, lieve, stoere en humorvolle merk is ontworpen door Karin Pracht. Naast papierwaren verkoopt ze ook gave cadeautjes en houdt ze zich bezig met woninginrichting. Naast de bestaaande ontwerpen kun je ook een kaartje speciaal door haar laten ontwerpen. De naam Kaartje of Kip is afgeleid van haar twee bijnamen: haar familie noemt haar Kaartje, haar vrienden Kip omdat ze uit de polder komt. Et voilà, de naam Kaartje of Kip is daar! Hip & Stip Kaarten verkoopt deze pareltjes ook in de webshop, denk aan ansichtkaarten, wenskaarten, notitieblokjes en sluitstickers. Met deze kaarten weet je zeker dat je een bijzondere kaart hebt om te versturen of te geven!

Mijn absolute favoriet van de collectie die Hip & Stip Kaarten verkoopt van Kaartje of Kip is de PicsArt_04-25-08.33.48wenskaart met de zebra. Het kleurgebruik vind ik erg mooi. De schitteringen op de kaart maakt het geheel wat sprookjesachtig. Ik vond ‘m zelf ook wel erg mooi staan in een lijstje voor in huis.

De ansichtkaarten zijn onwijs leuk om te versturen PicsArt_04-25-08.37.49voor postcrossing of als snail mail. Op de kaartjes zie je verschillende dieren, zoals vossen, uilen, pandaberen, koalaberen, herten en ook vlinders. Kaartjes met een knipoog, want de dieren hebben strikken of hoeden op hun hoofd en dragen sieraden. Leuk dus voor als je iemand even wil laten lachen met je kaart. Check ook de achterkant die je kunt beschrijven, fleurig toch?

PicsArt_04-25-08.35.37Verder verkoopt Hip & Stip Kaarten ook sluitstickers waarmee je enveloppen kunt dichtplakken. De stickers van Kaartje of Kip zijn helemaal in de stijl van de kaarten. Heel leuk voor als je de wenskaarten met enveloppen verstuurt en dan een sluitsticker in dezelfde stijl van de kaart op de envelop kunt plakken.

Na een avondje in het wereldje van het Postcrossing te hebben ‘gedoken’ ben ik klaar om mijn eerste kaart te gaan verzenden… KLIK.. ik mag mijn eerste kaartje gaan verzenden naar….Rusland! Super leuk om nu creabea aan de slag te gaan met een geschikte kaart vinden die voldoet aan de wensen van de postcrosser, leuk verhaaltje erbij schrijven (gelijk een goede Engelse oefening) en dan versturen en afwachten tot zij hem ontvangt… Ja, ik ben enthousiast en heb er geloof ik een nieuwe hobby bij. Eerder schreef ik al over Bruce Farrer die zei: “I don’t think it’s the cost of a stamp why we don’t write letters. I think it’s the cost of our time.” Ik hoop met deze blog meer mensen (jou!) te inspireren en motiveren om kaartjes te blijven sturen tussen de drukte door. En serieus: hoeveel tijd kost zo’n klein gebaar je eigenlijk? Valt reuze mee he?! En het is zo leuheuk, zowel voor de ontvanger als verzender. Want dat is toch het mooiste dat er is: even een glimlach op iemands gezicht toveren?!

XOXO Lisa

2 thoughts on “Pareltjes van papierwaren: Kaartje of Kip”

  1. Bedankt voor je mooie blog Lisa, welkom als blogger bij Hip & Stip Kaarten! Wat een leuke samenwerking, dat er nog maar veel van deze mooie blogs mogen volgen!

    Lieve groet, Audrey
    Hip & Stip Kaarten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blogger voor:

Ambassadeur van Z.ie.l.

Vrijwilliger bij de Voorleesexpress Amsterdam

Onderwerpen

Archief

Abonneer je op mijn Blog

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 91 andere abonnees