Snelheid van het leven

“Old soul, your wounds they show
I know you have never felt so low
But hold on, head up, be strong
Oh hold on, hold on until you hear them come
Here they come, oh..”

Soms kan een liedje mij zo raken, echt emotioneel raken. Of ik ben dan al in zo’n emotionele toestand dat een liedje extra hard binnen komt op zo’n moment. Gisteravond was zo’n moment..

Inmiddels heb ik vijf weken vakantie er op zitten. Ik zag er ontzettend tegenop. Zolang ik werk zit ik in een bepaald ritme, heb ik structuur en ben ik ook lekker bezig. Nu had ik dus 6 weken niks in het vooruitzicht. Ik had geen vakantie op de planning staan en ook nog niet veel andere plannen gemaakt. Toen kwam het besef dat mijn sociale kring behoorlijk geslonken is de afgelopen tijd. Het leven veranderd continu. Dat is vaak goed, ik zie verandering als iets positiefs, maar soms gaat het me iets te snel. Mensen krijgen relaties, gaan settelen, trouwen, krijgen kinderen. Ik heb de laatste tijd steeds vaker het gevoel dat ik er een soort van achteraan moet hollen om dat tempo bij te kunnen houden en merk ik dat me dat niet altijd meer zo goed lukt.

Zo’n 1,5 jaar geleden was mijn grootste wens om een eigen plekje voor mezelf te hebben. Toendertijd had ik een aantal hele dierbare vriendinnen om me heen. Nu ik eindelijk dat eigen fijne plekje heb, verlang ik weer naar een aantal hechte vriendschappen die ik inmiddels helaas verloren ben. Al bijna een jaar geleden is het alweer dat mijn meest hechte vriendschap stuk liep met mijn allerbeste vriendin ever. Het ging om iets heel stoms en voor mij kleins en eigenlijk begrijp ik het nog steeds niet zo goed. Ik verdrong het, vluchtte weg voor mijn gevoelens en vulde die leegte op met de verkeerde dingen. Sinds ik in Amsterdam woon heb ik wel geprobeerd om nieuwe vriendschappen te sluiten. Ik heb het afgelopen jaar veel nieuwe mensen leren kennen, maar die zijn zo snel als ze mijn leven in kwamen ook weer verdwenen. Vriendschappen, relaties, de laatste tijd lukt het me niet om die ook vast te houden, zo sociaal onhandig als ik ben..

Ik ben vrij en daar geniet ik met volle teugen van. Ik kan gaan en staan waar ik wil, dingen ontdekken, zien, ervaren. Impulsief leven noem ik het. Dat hele huisje, boompje, beestje-idee voel ik niet zo veel voor. Burgerlijkheid wekt bij mij een soort van allergie op en ik weet dat ik dat anders wil en ook anders gá doen. Maar ook ik heb behoefte aan vastigheid, alleen dan net even anders ofzo. Naast weer een fijne hechte vriendschap mis ik ook het hebben van een relatie. Hier schreef ik ook al wel in eerdere blogposts iets over.  Het lukt me alleen maar niet. Nu heb ik momenteel de kans om weg te gaan van hier, vér weg, alleen twijfel ik: durf ik dit, kan ik dit, wil ik dit wel echt? Of is het een vlucht van hier? Zodra het te ingewikkeld word vlucht ik namelijk altijd. 8 van de 10 keer maak ik dingen bijvoorbeeld niet af. Maar ik kan het ook zien als een mooie nieuwe kans, als iets dat juist op het perfecte moment in m’n leven op m’n pad komt..

Op dit soort momenten had ik dus altijd die vriendin die met mij mee kon denken waardoor ik altijd knopen wist door te hakken, de juiste keuzes wist te maken. Nu komt steeds meer en meer het besef dat ik dat dus alleen moet gaan doen. Vertrouwen op mezelf, op mijn eigen intuitie. ‘ You can do anything’, zoals Sia zingt:

“You can, you can do anything, anything
You can do anything
You can, you can do anything, anything
You can do anything
You can, you can do anything, anything
You can do anything
You can, you can do anything, anything
You can do anything”

You can do anything, you set your mind to – Benjamin Franklin –

XOXO Lisa

2 thoughts on “Snelheid van het leven”

  1. Hoi Lisa,
    Wat weer mooi geschreven, kreeg er tranen van in mijn ogen.
    Ik ben dan wel geen vriendin, maar we moeten toch snel eens iets afspreken.Even gezellig bijkletsen.
    Liefs je ex schoonmoeder Janny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blogger voor:

Ambassadeur van Z.ie.l.

Vrijwilliger bij de Voorleesexpress Amsterdam

Onderwerpen

Archief

Abonneer je op mijn Blog

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 91 andere abonnees