Un beso de Madrid

Buenas noches!!

“Het genoegen dat we aan reizen beleven is misschien eerder afhankelijk van onze instelling dan van onze uiteindelijke bestemming.” Deze quote kwam ik begin deze maand tegen. Toen nog niet helemaal begrijpend wat er precies mee werd bedoeld, maar ik bewaarde ‘m wel. Toevallig kwam ik deze vandaaag weer tegen in m’n telefoon en was de quote ineens zo toepasselijk op m’n huidige situatie!!

Zoals je misschien weet besloot ik een paar maanden geleden dat ik alleen wilde gaan reizen. Eerst bedacht ik me dat ik graag naar Peru en Argentinië wilde gaan, maar van dat plan zag ik uiteindelijk af. Mijn gevoel klopte daar niet bij. Al gauw bedacht ik me dat het dan Spanje zou worden, ook weer zo’n ‘gevoel’. Echt een plan had ik lange tijd niet. De laatste paar weken voor vertrek begon ik daar pas een beetje mee. Om mezelf een soort van schop onder m’n kont te geven besloot ik om in ieder geval maar ‘gewoon’  een vliegticket naar Spanje te boeken. Flexibel moest het wel zijn, want verder had ik dus nog geen idee.. Ik bedacht me ook steeds meer dat ik dat ook helemaal niet wilde: alles al helemaal gaan plannen. Ik ging alleen op reis dus de ultieme kans om mee te bewegen met wat er maar op m’n pad komt. Wel super eng, want dat is ver buiten mijn comfortzone. Normaal gesproken plan ik graag alles ver vooruit 😀 😀

Vorig jaar was ik een weekend met een vriendin in Madrid en daar leerde ik een Spaanse guapo kennen. Nog steeds hadden we zo af en toe contact en ik was benieuwd of hij mijn plannen misschien wat kon sturen en ik vroeg hem of hij nog tips had. De gebieden/plaatsen die mij trokken waren allemaal mooi zei hij. Hij kwam echter met een bijzondere vraag: “wil je een week met mij in Madrid doorbrengen?” Hmmm, daar moest ik wel even over nadenken. Mijn plan was eigenlijk niet om Madrid te bezoeken. Ik wilde juist lekker naar de kust: strand enzo, lekker ‘chillaxen’. Uiteindelijk bedacht ik me dat ik niks te verliezen zou hebben en leek het me heel leuk hem weer te zien. Goed kende ik hem niet, maar de korte tijd samen in Madrid was wel heel leuk en ergens ook wel bijzonder, dat gevoel hadden wij toen beiden wel al sterk. Madrid zou dus het startpunt worden van m’n reis!! Omdat ik verder alles al had gezien en mijn guapo Yunior ook gewoon moest werken die week, besloot ik om dan ook maar Spaanse lessen te gaan volgen. Ooit mee gestart in Nederland, omdat ik die taal geweldig vind, maar nooit doorgezet. Verder is het ook handig om een basis Spaans te hebben tijdens het reizen, want het Inglés van de Spanjaarden is behoorlijk malo (slecht)!

Zo gezegd, zo gedaan. Zonder echt een concreet plan ben ik het vliegtuig richting Madrid ingestapt. Alleen de eerste week had ik wat zekerheid: een kamer voor ruim een week en maandag tot vrijdag Spaanse les. Verder dacht ik ‘ go with the flowww’, heel ‘on-Lisa’s’ maar ik vond het best stoer van mezelf haha! Bij aankomst had ik de luxe dat ik werd opgehaald door Yunior. De rest van het weekend hebben we samen doorgebracht en dat was heel bijzonder.

Maandag startte ik met Spaanse les wat veeeeel te moeilijk bleek te zijn. Normaal zou ik blijven doorploeteren, omdat ik het moeilijk vind om toe te geven als ik iets niet kan (faalangst). Maar ik dacht bij mezelf dat ik echt niet blij zou worden van een hele week Spaanse les op deze manier en dus ook maar aangegeven dat ik er ehhh.. niet echt heel veel van snapte. Persoonlijke overwinning numero uno! De volgende dag startte ik in de beginnersklas, wat wel weer iets te makkelijk was met al wat Spaanse lessen in the pocket en 3 dagen gespendeerd te hebben met Yunior die dus ook heeeeeel malo Inglés spreekt. Maar jeetje, wat vind ik het leuk en daarnaast was het ook echt een super klasje. De week is voorbij gevlogen!!

Hotelletje met uitzicht op de stad. Ik hou er van: die drukte!
Hotelletje met uitzicht op de stad. Ik hou er van: die drukte!

Uiteindelijk heb ik besloten om nog een week te blijven voor de Spaanse lessen en misschien volgende week ook nog wel zodat ik straks niveau A1 helemaal kan behalen. Van mijn eerdere plannen zal dus niet heel veel terecht komen, zoals ik het nu overzie, maar dat voelt goed. Ik voel dat ik nog niet klaar ben hier in Madrid, nog lange niet… M’n Spaanse skills wil ik heel graag verder ‘upgraden’ en daarnaast wil ik wat meer tijd doorbrengen met Javier als hij terug is van zijn 10-daagse businesstrip. Ik had van tevoren met mezelf afgesproken dat ik mijn plannen niet zou aanpassen voor een man of iets, maar ik zou mijn leven lang spijt hebben als ik nu weg zou gaan.

IMG_20160721_192801

20160721_091137
Heerlijk, cola om half 9 in de ochtend, burrpp…

Het is niet een makkelijke week geweest. Naast de mooie, fijne en bijzondere momenten werd ik ook regelmatig geconfronteerd met mezelf. Het is niet altijd makkelijk om alleen te reizen: het is vaak ook eenzaam. Maar het positieve overheerst en ik ben ook best trots op mezelf. Ik heb 0,0 inzicht in hoe een stad in elkaar zit, maar echt verdwaald ben ik nog niet. M’n Google Maps is in Nederland mijn grootste vriend en laat ik normaal elke route (groot of klein) voor mij uitdokteren, maar nu moest ik met mijn eigen kladblokje met uitgeschreven route de weg zien te vinden (nee kaart lezen kan ik nog steeds niet en probeer ik niet eens meer haha!). Ook bestelde ik vandaag voor het eerst m’n lunch volledig in het Spaans en kreeg ik nog het goede ook! Gisterochtend ging dat nog even mis tijdens het ontbijt en kreeg ik cola in plaats van een verse sinaasappelsap whahaha. Morgen ga ik nog een stap zetten die ik best spannend vind. Van de week heb ik tickets gekocht voor de bus die mij van Madrid naar Valencia gaat brengen. Omdat maandag hier een feestdag is, is de school gesloten. Een lang weekend strand leek me wel wat en na wat speurwerk zag ik dat Valencia maar zo’n vier uurtjes reizen is met de bus. Woehooeee… dus morgden lig ik als het goed is gewoon op het strand!! Maandag ‘bus’ ik dan weer terug naar Madrid en dinsdag start ik dan weer met Español. Een nieuw hotel in Madrid heb ik inmiddels ook geboekt.. tot vrijdag. Deze week maar kijken wat er weer allemaal voor moois op m’n pad komt. Waar ik volgend weekend ben of wat ik doe? Geen idee… en me gusto!!!!

Y un beso van de eekhoorntjes in het Retiro Park
Y un beso van de eekhoorntjes in het Retiro Park

Adios amigos!♥

2 thoughts on “Un beso de Madrid”

  1. Dit heb je zoals gewoonlijk weer heel mooi geschreven. Ik wens je nog heel veel plezier in Spanje . Liefs Janny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blogger voor:

Ambassadeur van Z.ie.l.

Vrijwilliger bij de Voorleesexpress Amsterdam

Onderwerpen

Archief

Abonneer je op mijn Blog

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 91 andere abonnees